Wanneer ben je klaar om af te rijden?

autorijschoolAls je rijlessen aan het volgen bent, dan is dat natuurlijk een zeer spannende tijd. Want zelf achter het stuur van een auto zitten is uiteraard erg spannend. Veel jongeren beginnen dan ook al vroeg met hun eerste lessen, wat overigens tegenwoordig al vanaf 16,5 jaar kan.

Een stuk sneller dan vroeger het geval was, toen mocht je pas je eerste les hebben met 18 jaar. Als je al enige tijd rijlessen volgt, dan wil je uiteraard zo snel mogelijk afrijden. De vraag is echter wanneer je daar klaar voor bent.

Heb je het theorie examen al gehaald?

Als je goed kunt sturen en goed overzicht hebt in de auto, dan denk je misschien dan je kunt afrijden. Uiteraard is het altijd een goed idee om met je instructeur van rijschool rotterdam te bespreken wat hij of zei er precies van vindt.

Maar er is nog een ander belangrijk punt, namelijk het theorie examen van het CBR. Dit moet namelijk eerst worden behaald voordat er ├╝berhaupt een examen kan worden ingepland om af te rijden. Dit theorie examen is redelijk berucht onder jongeren, veel mensen slagen niet in 1 keer voor het examen.

Online zijn vaak trainingen te volgen waarmee je kunt leren maar je kunt natuurlijk ook gewoon ouderwets een boek openslaan en goed gaan leren. Sommige rijscholen bieden ook de mogelijkheid om een theoriecursus te volgen, vaak is dat klassikaal les met meerdere leerlingen. Zo leer je in groepsverband en het kan soms ook nog wel behoorlijk gezellig zijn.

Zodra theorie in de pocket is, kan er worden afgereden

Alhoewel het niet altijd lukt om in 1 keer het theorie-examen te behalen, moet men zeker niet in de put gaan zitten als het de eerste keer niet lukt. Natuurlijk leer je hier ook weer wat van en kun je vol goede moed voor een tweede keer het theorie-examen gaan doen.

Als het eenmaal zover is en je hebt het theorie behaald, dan mag je gaan afrijden als je instructeur tenminste ook vindt dat je er klaar voor bent. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om af te rijden. Op de grote dag is het vaak verstandig om nog een uurtje les te nemen zodat je een beetje opgewarmd raakt, dat vergroot je kans om te slagen. Je instructeur zal hier ook nog wat informatie over kunnen geven.